Uppdaterad 13 juni 07:35

13 juni 04:16, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Sammanfattning natten.

04:00 Sammanfattning av nattens händelser kommer att ske via kommunikationsansvarig under morgonen efter kl 07:00, detta på grund av hög arbetsbelastning.

 

Uppdatering natten 00:00-07:00 av Maria Linné, kommunikatör:

Fyra personer, i Luleå och Malmberget, har medtagits för provtagning efter misstanke om ringa narkotikabrott.

Tre personer har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, en av dessa misstänks också för ringa narkotikabrott

Polisen har under natten kontrollerat ett antal berusade personer i Järnvägsparken i Kiruna, patrullen bad personerna städa upp efter sig och lämna, vilket de gjorde. 

I Luleå har polisen under kvällen och natten direktförverkat alkohol av flertalet personer runt om i centrala stan. 

Två berusade minderåriga personer i Gällivare ha blivit hemskjutsade till föräldrar.

00:32 Misshandel, Kiruna
Polisen beordras till en adress i Kiruna med anledning av ett bråk under en fest. En man misstänks ha misshandlat två personer på festen. När polisen kommer dit finns inte den misstänkte kvar. Två anmälningar gällande misshandel upprättas. 

00:55 Rattfylleri, Boden
Polisen beordras till en mindre ort söder om Boden med anledning av ett misstänkt rattfylleri. En man misstänks ha kört fyrhjuling under påverkan och orsakat skador på en bil.

Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Anmälan upprättas gällande rattfylleri och skadegörelse. 

01:10 Misshandel, Luleå
Polisen beordras till Södra hamn i centrala Luleå med anledning av ett bråk. Enligt de uppgifter som finns tillgängliga i nuläget misstänks en man ha misshandlat tre andra. En person fördes med ambulans till sjukvård. En misstänkt gärningsperson grips men gripandet hävs senare. 

03:05 Misshandel, Luleå
Polisen beordras till en restaurang i centrala Luleå med anledning av ett bråk mellan två unga män. Polisen håller förhör och upprättar en anmälan gällande misshandel. Den misstänkte mannen avvisas från platsen. 

03:31 Trafikbrott, Kiruna
Polisen kontrollerar en personbil i centrala Kiruna. En ordningsbot utfärdas till bilen har otillåtet antal passagerare. 

04:22 Rattfylleri, Piteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Öjebyn, Piteå. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och tas med för vidare provtagning. Mannen blåser 0,30 milligram alkohol per liter utandningsluft och misstänks för rattfylleri. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.