13 juni 06:50, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

23.54 Tranemo, brand i villa
Fullt utvecklad villabrand i Gölingstorp. Det är förbipasserande som ser att det brinner och larmar räddningstjänsten. I nuläget finns inga uppgifter om personskador. Branden ska ha börjat vid en ytterdörr och en förundersökning om mordbrand har inletts. Platsen avspärrad för en teknisk undersökning.

00.59 Göteborg, rån
På en spårvagn vid hållplats Angereds centrum blir en kvinna i 60-årsåldern frånryckt sin väska. Det är en lång skallig man som rycker åt sig väskan och springer ut från spårvagnen och försvinner från platsen. Inga uppgivna personskador. En anmälan är skriven men ingen är gripen.

01.47 Essunga, trafikolycka samt rattfylleri
I Bäreberg har en skåpbil gått av vägen och ner i diket. Två personer i bilen som båda verkar berusade enligt vittnen. Föraren, en man i 35-årsåldern, blåser positivt och får följa med för provtagning misstänkt för rattfylleri. Inga personskador.

05.00 Lerum, grov misshandel
Vid en fest i en lägenhet på Stenkullevägen har en man i 25-årsåldern blivit knivskuren i magen och därefter tagit sig till grannar som larmat. När polisen kommer till aktuell lägenhet försöker två män springa från platsen. En kan säkras direkt medans den andre spåras upp med hund. En man fanns också kvar i lägenheten. Alla tre, som är mellan 25 och 35 år, grips och körs till polisstationen för fortsatt utredning. Den skadade mannen var vaken och talbar när han kördes i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. En förundersökning om grov misshandel har inletts.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.