13 juni 08:34, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

07.17 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 55-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstanke om drogpåverkan.

00.23 en person försökte på cykel undkomma en polispatrull i Malmköping. Polispatrullen fick dock tag i personen, som visade sig vara en man i 30-årsåldern. Han fick följa med för provtagning och förhör med anledning av misstanke om ringa narkotikabrott genom innehav. Den misstänkta narkotikan togs i beslag och kommer analyseras.

01.50 en person kontaktade polisen och berättade att han blivit misshandlad utomhus i Flen. Polisen åkte till platsen och började utreda vad som hänt. Det visade sig att en man i 20-årsåldern blivit påhoppad och misshandlad av fyra för honom okända män. Då mannen blev påverkad av misshandeln passade männen på att stjäla mannens plånbok och sedan springa från platsen. Den drabbade mannan fick en del skador efter misshandeln och han fick skjuts till sjukhus av polisen. Det finns ingen frihetsberövad i utredningen.

02.05 polisen kallades till Strängnäs med anledning av oroligheter och bråk i centrum. När polisen var på platsen kom en kvinna i 20-årsåldern och anmälde att hon blivit misshandlad. Kvinnan ska ha blivit omkullknuffad och därmed ska hon ha slag i huvudet. Polispatrullen kallade på en ambulans som förde henne till sjukhus för kontroll. Polisen har påbörjat en utredning om misshandel, det finns ingen frihetsberövad i utredningen.

Polisen har även haft en del andra misshandelsfall i länet, krogrelaterade och i relation som inte har lett till allvarligare skador eller frihetsberövamde.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.