Uppdaterad 13 juni 09:30

13 juni 08:35, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattfning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

08.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 75-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två personer har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstanke om drogpåverkan.

01.03 polisen kallades till Norrahammar med anledning av att det uppstått bråk på en fest. Polisen åkte till platsen och det visade sig att en man i 45-årsåldern kan ha blivit misshandlad av två andra män. De båda männen uppges ha slagit och sparkat på den drabbade. Det båda misstänkta männen anträffades av polisen och greps misstänkta för misshandel. De är i 25- respektive 45-årsåldern och de kommer att förhöras när de har nyktrat till. Det förhöret är inte hållet i skrivande stund.

Uppdatering 09.29: De båda gripna männen är nu förhörda av polisen och de har frigivits av åklagaren. Det fanns inte skäl till frihetsberövande, men de är fortfarande misstänkta för misshandel.

01.17 trafikolycka utan misstanke om brott på riksväg 27 i Bredaryd.

07.50 polisen fick uppgifter om att bilinbrott inträffat i två parkerade bilar på Smidesgränd i Jönköping. I samband med att polisen utredde vad som hänt anträffades en person som polisen kontrollerade. Det visade sig då att mannen, som är i 40-årsåldern hade föremål på sig som polisen misstänker kan vara stöldgods från bilarna. Mannen greps misstänkt för stöld genom inbrott och fördes till polisstationen för förhör.

Utöver dessa ärenden har polisen haft ett antal misshandelsärenden där skadorna inte varit allvarliga och där ingen har frihetsberövats.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.