Uppdaterad 13 juni 13:54

13 juni 12:22, Motorfordon, stöld, Norrköping

Fem Seat stulna vid inbrott under natten.

10.21 en inringare kontaktade polisen och anmälde att ett inbrott hade upptäckts på ett företag på Importgatan.

Inbrottet har inträffat någon gång under natten och tjuvar har brutit sig in i lokalerna och därefter fått upp ett låst nyckelskåp med bilnycklar.

Sedan har fem Seatbilar stulits med nycklar och körts från platsen. Bilarna saknas sedan dess.

Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld genom inbrott. Förhör har hållits med personal på företaget och polisens kriminaltekniker kommer att genomföra en brottsplatsundersökning.

Samtliga fem bilar är nu efterlysta och polisen har skickat ut ett internt larm för att öka uppmärksamheten hos polisen i yttre tjänst.

Den som har sett personer eller fordon på Importgatan under natten/morgonen uppmanas att höra av sig till polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

Uppdatering 13.50 Inledningsvis lämnade företaget uppgiften att fyra bilar har stulits, sedan att fem bilar skulle ha stulits. Personalen på företaget har dock bara kunna lämna registreringsnummer på fyra bilar och nu uppges att det är fyra bilar som saknas.

Tjuvarna misstänks ha kvarstannat i lokalerna efter stängning.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.