Uppdaterad 13 juni 18:31

13 juni 15:27, Polisinsats/kommendering, Stockholms län

Trafiken påverkas och leds om av polis efter att det samlats personer utanför en ambassad på Dag Hammarskjölds väg.

Polisen som är på plats har talat om att det pågår en allmän sammankomst på platsen. Polisen kommer föra dialog med personerna som är på plats och informerar om att den allmänna sammankomsten kan komma att upplösas då antalet deltagare överstiger 50 personer.

Uppdatering klockan 15.45
Polisen har fattat beslut om att sammankomsten ska upplösas då den överstiger 50 personer. Polisen informerar de personer som är på platsen och för dialog kring upplösandet. 

Uppdatering klockan 16.20
Polisen har informerat personerna på plats att man kommer att avvisa de som inte hörsammar beslutet om upplösande.

Uppdatering klockan 17.45
Efter att ett antal personer avlägsnades utanför ambassaden lämnade ett demonstrationståg in mot Östermalm. Polisen följer tåget och jobbar med att avvisa personer som inte hörsammar beslutet om upplösande samt ingriper mot eventuella brott. 

Uppdatering klockan 18.30
Två personer misstänks för försök till våld mot tjänsteman, varav en är gripen. Ytterligare en person misstänks för brott mot ordningslagen. 

 

  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.