Sök på polisen.se

13 juni 20:13, Sammanfattning kväll, Jämtlands län

Ett urval av kvällens händelser 17:00-21:30

17:42 - Drograttfylleri. E14 Spikbodarna, Östersund

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen uppstår misstanke om att föraren, en man i 50-årsåldern, är påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning och förhörs. Mannen blir även misstänkt för grov olovlig körning då han saknar körkort.

Bilen tas i beslag enligt TBL 7§ för att förhindra fortsatt brottslighet. Polis skriver anmälan gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning.

17:57 - Trafikbrott. Lockne, Östersund

Polis kontrollerar en personbil och utfärdar ordningsbot till föraren, en kvinna i 40-årsåldern. Trafikbrotten som är aktuella gäller att ej ha anpassat avstånd till framförvarande fordon samt att ha pratat i mobiltelefon under färd.

18:42 - Rattfylleri. Näsviken, Strömsund

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen uppstår misstanke om att föraren, en man i 70-årsåldern, är påverkad av alkohol då han blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Mannen medtas till provtagning och förhörs. Polis skriver en anmälan gällande rattfylleri och omhändertar mannens körkort. Även bilnycklarna omhändertas tillfälligt enligt polislagens 24 a §.

21:30 Lugnt i länet

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.