Uppdaterad 14 juni 07:59

13 juni 22:14, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av händelserna kl 22:00-03:00

22:01 - Trafikbrott. Bodsvedjan, Boden

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen uppmärksammas att bilen är belagd med brukandeförbud på grund av ej betald skatt. Föraren får motta en ordningsbot.

22:06 - Trafikkontroll. Rv 94 Älvsbyn

Polis genomför en trafikkontroll där bland annat nykterhet och hastighet kontrolleras. Tre förare fick motta ordningsbot på grund av hastighetsöverträdelse.

22:53 - Trafikolycka. Norrfjärden, Piteå

Polis kallas till en singelolycka där en personbil kört av vägen. Föraren förs med ambulans till sjukhus för kontroll av skador. Polis genomför undersökning av olycksplatsen och bilen för att utreda om något trafikbrott skett.

00:20 - Rattfylleri. Vidsel, Bredbyn

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen blåser föraren, en man i 40-årsåldern, positivt i sållningsinstrumentet och medtas därför till provtagning och förhörs. En anmälan gällande rattfylleri upprättas. På mannen hittas även misstänkt narkotika och därför upprättas även en anmälan gällande narkotikabrott.

 

Uppdatering av Maria Linné, RLC-kommunikatör:

00:30 Trafikbrott, Gällivare
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Föraren får en ordningsbot då främre sidoruta är försedd med otillåtet färgskikt. 

00:47 Trafikbrott, Kiruna
Polisen kontrollerar en person som är i färd med att köra bil trots att han är berusad. Bilnycklarna omhändertas med stöd av Polislagen (PL24§) för att förhindra färd.

01:10 Misshandel, Gällivare
Polisen beordras till en ort utanför Gällivare med anledning av ett bråk mellan två män i 30-årsåldern. En anmälan gällande misshandel upprättas.
Senare får polisen återvända till samma plats då en av männen misstänks ha hotat den andra. Han misstänks också ha kört fyrhjuling i berusat tillstånd och tas därför med för provtagning. Anmälan upprättas gällande rattfylleri samt olaga hot. 

Övrigt: Sedan midnatt har en person omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande, i Norrbottens län. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.