Uppdaterad 14 juni 07:33

13 juni 23:41, Sammanfattning kväll och natt, Västerbottens län

Ett urval av kvällens och nattens händelser

23:00 Ofog/ungdomar, Skellefteå

Polisen ser allvarligt på upprepade händelser i Skellefteå gällande ungdomar på mopeder. Bland annat då en patrull var på väg ut från polisstationen på ett prioriterat jobb, kommer ca 5-6 mopeder körande mot polisbilen i uppsökande syfte bland annat körandes på bakhjulet. Det kastas ägg på polisbilen och mopedförarna försöker provocera patrullen till att starta ett förföljande. Polisen tycker det är oroväckande att ungdomar försöker störa verksamheten under pågående jobb där patrullen var beordrade att förhindra ett grovt brott. Risken till olycka och att någon blir skadad är överhängande då mopedförarna kör mot rött, kör på gång och cykelbanor och mot trafiken i syfte att provocera till agerande av patruller i Skellefteå. Polisen uppmanar föräldrar att prata med sina barn/ungdomar.

01:48 Trafikolycka, Malå
Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till en trafikolycka utanför Malå. Då patrullen kom till platsen påträffades två män i 30 års åldern som bägge var berusade. Patrullen kunde inte styrka vem som kört, men då alla på platsen var berusade tog patrullen bilnycklarna i beslag. Anmälan trafikolycka upprättades.

 

Uppdatering av Maria Linné, RLC-kommunikatör:

02:21 Rattfylleri, Lycksele
Polisen kontrollerar en person som har setts köra personbil utanför Lycksele. Mannen stoppas inte under färd. Han tas med för provtagning efter misstanke om rattfylleri alternativt grovt rattfylleri. Anmälan upprättas. 

Övrigt: Sedan midnatt har tre personer i Västerbottens län omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.