14 juni 08:06, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.20 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 70-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits, tio har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstanke om drogpåverkan.

03.27 polisen fick uppgifter om bråk på en krog på Ågatan i Linköping. Flera polispatruller åkte dit. Två person omhändertogs med stöd av polislagen för att de stört ordningen, en person omhändertogs för berusning och avlägsnades. En av de som bråkat, en man i 20-årsåldern blev nedlagd på marken när han skulle omhändertas av polisen. När mannen var nedlagd kom en annan man fram och sparkade honom i huvudet. Det är en man i samma ålder och han kunde gripas av polisen. Han fårdes till polisstationen där han kommer att förhöras när han nyktrat till. Förhöret är i skrivande stund inte hållet.

03.34 SOS-larm till polisen om misshandel på Platensgatan / Stora Torget i Linköping. Polisen åkte till platsen och där fanns en man som blivit misshandlad av personer som lämnat platsen. Den drabbade är en man i 20-årsåldern. En utredning om misshandel är påbörjad. Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som har sett misshandeln.

03.42 polisen fick samtal om att två personer hade blivit hotade med kniv vid resecentrum i Linköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om olaga hot. De eller de som varit hotfulla ingick i ett större gäng på ca 10 personer som sprungit från platsen. Polisen vill gärna komma i kontakt med person som har sett händelsen. De båda drabbade männen, båda i 20-årsåldern fick skjuts från platsen av polisen, de hade inte skadats.

Förutom dessa ärenden har polisen hanterat ett antal misshandelsfall där skadorna inte varit allvarliga och där ingen har frihetsberövats.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.