15 juni 07:49, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanalnad.

06.12 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och ingen har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstanke om drogpåverkan.

03.37 samtal till polisen om oroligheter i en bostad i Fröslunda, Eskilstuna. Polisen åkte till platsen för att ta reda på vad som hänt. Polisen träffade på en kvinna som hade besök i bostaden av en man. I samband med att kvinnan, som är i 30-årsåldern, bad mannen att gå därifrån blev han hotfull och aggressiv. Han misstänks ha sparkat och hotat kvinnan. Han var kvar i bostaden när polisen kom dit varför han kunde gripas. Polisen har påbörjat en utredning om misshandel och olaga hot. Mannen, som är i 35-årsåldern, befinner sig i en arrest för tillnyktring och kommer att förhöras under morgonen när han bedöms vara nykter och därefter kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

05.38 samtal till polisen om trafikolycka på E20 i Folkesta där en trafikolycka inträffat i västlig körriktning. Enligt inringare ska en bilist ha kört in i ett vägräcke. 05.52 stängdes båda körriktningarna av i ca 40 minuter. Polisen misstänker föraren för rattfylleri och tog med en man i 25-årsåldern för provtagning och förhör. Ingen person skadades. Ca 80 moter vajjerräcke kördes ner.

Det finns inga andra brott eller andra händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.