15 juni 07:50, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.25 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 70-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstanke om drogpåverkan.

00.32 en polispatrull träffar på två påverkade män i Nässjö. Båda två fick följa med för provtagning och förhör, misstänkta för ringa narkotikabrott genom eget bruk. De är i 20- respektive 25-årsåldern.

01.28 polisen åkte till Västerleden i Vetlanda med anledning av inbrottslarm. Framme på platsen visade det sig ha varit ett inbrott. Någon har tagit upp ett hål i en plåt. Oklart om något har stulits. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. I samband med spaningarna efter tjuvarna kontrollerades en bil med en person i. I bilen anträffades en del verktyg som kan användas vid liknande stölder varför mannen, som är i 30-årsåldern greps som misstänkt för stöld genom inbrott. Mannen fördes till polisstationen för förhör varefter en åklagare beslutade att häva gripandet och mannen frigavs. Han är fortfarande misstänkt men bedömningen är att det inte fanns skäl för anhållande.

05.21 viltolycka på länsväg 604 i närheten av avfarten till Gnosjö. Bilen fick skador i fronten, älgen skadades och la sig i diket. Ingen personskada. en jägare kallades till platsen och avlivade älgen.

Ett antal bilister har under natten och morgonen kontrollerats och bötfällts för olika typer av trafikbrott.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.