15 juni 07:50, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.34  polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och ingen har heller fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstanke om drogpåverkan.

02.34 en polispatrull som skulle stoppa en bilist för kontroll på Vårdsbergsvägen i Linköping rapporterade att bilisten inte stannade på polispatrullens stopptecken. Polisen gjorde flera försök att stoppa. I Hjulsbro körde bilisten in i broräcket och färden tog slut, bilen började brinna. Polisen tog kontroll över en person som visade sig vara en tonårspojke. Han är nu misstänkt för drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning. Med i bilen fanns även en annan tonårspojke som lyckades springa ifrån olycksplatsen.

04.33 en polispatrull som skulle stoppa en bilist för kontroll på Moa Martinssons gata i Norrköping rapporterade att bilisten inte stannade på polispatrullens stopptecken. Bilisten körde snabbt i ca en minut och körde i diket varvid tre personer försvann springande från platsen. Det visade sig att en tonårspojke tagit sin pappas bil. Två tonårspojkar skjutsades hem till vårdnadhavare. Föraren misstänks för olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Polisen kommer att göra orosanmälan till socialtjänsten.

06.21 samtal till polisen om stöld i Slottshagen i Norrköping. Polisen åkte till platsen och det visade sig att tre containrar tillhörande ett byggföretag är uppbrutna. Oklart ännu vad som stulits, företaget kommer att lämna dessa uppgifter senare till polisen. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en platsundersökning är genomförd.

Det finns inga andra brott eller andra händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.