Uppdaterad 16 juni 12:41

16 juni 02:31, Rån, Sigtuna

Polisen grep den man som är misstänkt för att ha hotat till sig en taxibil.

Brottsoffret/taxichauffören körde en man från Nymärstagatan som uppgav att han ville till Märsta station. I samband med betalning tog mannen fram ett stickvapen och hotade föraren som även blev ombedd att lämna taxibilen.

Gärningsmannen körde i väg med bilen och lämnade den sedan vid korsningen mellan länsvägarna 263 och 273. Polisen sökte efter gärningspersonen och i det sökandet användes bland annat hundpatrull.

Polisen såg en man vid Halmsjövägen. Han stoppades, kontrollerades och greps han misstänkt för grovt rån. Han är även misstänkt för att ha kört personbilen utan att ha behörighet för det samt gjort det under påverkan av alkohol.

Uppdatering klockan 12:39
Mannen är inte längre frihetsberövad. Han är fortfarande misstänkt för följande brott grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, rattfylleri samt stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.