Uppdaterad 16 juni 09:45

16 juni 07:14, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.39 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstanke om drogpåverkan.

00.29 inbrottslarm på en skola på Storgatan i Jönköping. Det visade sig ha varit inbrott men det är okänt om någon har stulits. Det är också oklart hur tjuven/tjuvarna har tagit sig in i lokalerna.

00.42 efter ett larm från ett företag sågs personer gå omkring inne på ett företagsområde på Skeppsbrogatan i Jönköping. Polisen åkte till platsen och anträffade två tonårspojkar som skjutsades hem till vårdnadshavarna. De är misstänkta för olaga intrång och kommer att förhöras senare.

00.50 polisen fick uppgifter om bråk i en bostad i Huskvarna. Polisen åkte till platsen för att ta reda på vad som hänt. Misstanke uppstod om att en grov misshandel har inträffat och en person, en kvinna i 50-årsåldern greps som misstänkt.  Vid gripandet gjorde hon våldsamt motstånd och även våld mot tjänsteman genom att hon bet en av poliserna i en hand. Den som är drabbad av misshandeln är en man i 45-årsåldern och han ville ej medverka i utredningen av brottet. Han hade sårskador i en hand. Kvinnan är fortfarande i skrivande stund gripen, förhöret är fördröjt på grund av att hon ska nyktra till.

Uppdatering kl. 09.40: Den misstänkta kvinnan är nu förhörd och åklagaren ar fattat beslut om att anhålla henne, skäligen misstänkt för grov misshandel.

01.28 i samband med en rutinkontroll av en bilist blev föraren, en man i 25-årsåldern misstänkt för drograttfylleri. Han fick följa med för provtagning och förhör.

04.21 viltolycka på riksväg 26 i Gislaved där en bilist krockat med en älg. Älgen skadades men gick ut i skogen. Ingen personskada. Eftersöksjägare åkte till platsen för att spåra älgen.

Utöver dessa händelser har ett antal fordons- och förarkontroller genomförts på olika platsen i länet med resultat att ett antal förare har bötfällts för olika typer av trafikbrott.

Utäver detta finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.