Uppdaterad 16 juni 22:03

16 juni 16:58, Skottlossning, Värnamo

Polisen sköt varningsskott.

16.30 Polisen har skjutit varningsskott under ett ärende nära Ynglingagatan i Värnamo, mellan Birger Jarlsgatan och Vråenvägen. Detta inträffade när två personer skulle kontrolleras. Dessa två personer greps. Ingen skadades i samband med händelsen.

16.50 Polisen har spärrat av ett område för teknisk undersökning.

UPPDATERING:

18.49 Avspärrningen hävdes efter att polisen genomfört sök på platsen, bland annat med hundpatrull.

19.15 De båda männen har nu anhållits efter beslut av åklagare. De är i 20- respektive 25-årsåldern. På grund av förundersökningssekretess vill åklagaren ännu inte gå ut med någon brottsrubricering.

Poliserna som ingrep hade beslutat att stoppa och kontrollera de två männen, vilket de initialt motsatte sig. I samband med detta avlossade polisen två varningsskott. Ingen skadades.

Polisens användning av tjänstevapen utreds av avdelningen för särskilda utredningar under ledning av en åklagare från särskilda åklagarkammaren.
Att polisen skjuter varningsskott är ovanligt. Det sker i snitt ungefär 15 gånger per år i landet.

UPPDATERING 22.00:

Männen är anhållna för grovt vapenbrott. Polisen har utfört husrannsakningar under kvällen och arbetet kommer att fortsätta under onsdagen, bland annat med förhör.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.