16 juni 23:39, Vapenlagen, Södertälje

På Enhörnaleden greps en man misstänkt bland annat för grov vapenbrott.

Polisen fick samtal om ljud som beskrevs som skottlossning från Orrstigen eller området där omkring. 


Ingen skadad person fanns på platsen men polisen anträffade tomhylsor. Den platsen spärrades av så att tekniker kunde undersöka platsen. Polisen har genomförde dörrknackning i vissa fastigheter för att se om det kom fram uppgifter som kunde ge en tydligare bild av vad som hänt på platsen. I det inledande utredningsarbetet kom det fram uppgifter att en person hade lämnat platsen på ett två hjuligt motorfordon.

På Robert Ahnbergsväg mötte polisen en moped/motorcykel som de beslutade sig för att stanna och kontrollera. Föraren vägrade stanna och körde mot Enhörnaleden. Utmed Enhörnavägen sänkte föraren hastigheten för att sedan stanna och hoppa av fordonet.

Han grips och misstänks för grovt vapenbrott, vårdslöshet i trafik , olovlig körning samt olovligt brukande. Den motorcykel han färdades på var anmäld som stulen. Han är inte längre frihetsberövad men misstankarna mot honom kvarstår.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.