17 juni 02:23, Misshandel, grov, Stockholm

De två män som åklagaren anhöll är misstänkta för grov misshandel vid Gullmarsplan.

Brottsoffret fördes till sjukhus med ambulans. Polisen kunde på sjukhuset hålla ett inledande förhör innan han skulle undersökas för de skador han fick vid misshandeln.

Brottsoffret arbetar som taxichaufför och hade kört två kunder till Gullmarsplan. När kunderna skulle betala för resan ville de inte betala hela summan. När brottsoffret berättade att han skulle kontakta polisen började männen misshandla honom med slag och sparkar. En av männen är även misstänkt för skadegörelse genom att skada brottsoffrets mobiltelefon.

När männen lämnade platsen kunde brottsoffret söka hjälp hos ordningsvakter som förutom att ringa polisen, ta hand om brottsoffret även började söka efter männen.

I det utredningsarbetet som polisen gjorde på platsen greps två män i närområdet. De två männen är fortfarande frihetsberövade då åklagaren beslutat att de ska vara anhållna på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.