Uppdaterad 17 juni 07:38

17 juni 04:20, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av kvällens händelser.

22:30 Skadegörelse - Boden
Polisen fick in ett samtal gällande pågående klotter, en personbil med två killar på plats. En polispatrull beordrades och anträffade bilen innehållande flertalet sprejburkar. Patrullen kunde lokaliserade killarna en bit från platsen. Två personer blev misstänkta för klotter, ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav på en av dem.

23:47 Stöld - Luleå
Polisen fick in samtal om en pågående stöld på Porsön. Tre personer sågs tillsammans med två fordon på platsen, då de försökte stjäla en farmartank med drivmedel. De lyckades inte med att lasta tanken och for från platsen. Polispatruller beordrades och ett fordon stoppades med två misstänka gärningsmän i. En polisanmälan upprättades gällande försök till stöld, en brottsplatsundersökning genomfördes samt vittnesförhör hölls. 

00:45 Lugnt i länet
Inget att rapportera.

01:24 Trafikbrott - Haparanda
En polispatrull stoppade en personbil. Föraren tillika ägaren fick en ordningsbot för blankslitna däck samt avställt fordon.

02:15 Lugnt i länet
Inget att rapportera.

02:47 Skadegörelse, Luleå (av kommunikatör Liv Fahlén)
Polis beordras till Innerstaden efter samtal om två ungdomar som klottrar. Ungdomarna har lämnat platsen innan polisen kommer dit. Patrullen kontaktar inringaren och upprättar anmälan gällande skadegörelse.

04:20 Lugnt i länet
Inget att rapportera.

Inga händelser att rapportera om under morgonen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.