17 juni 07:10, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot onsdagen har polisens regionledningscentral hanterat 53 ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits misstänkt för brott. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av droger.

23:52 Polisen larmades till Värnamo och en rastplats längs E4. En lastbilschaufför hade märkt att personer smugit runt hans lastbil och larmade då polisen. Personerna hade setts springa från platsen och polisen sökte efter dem med hund men hittade dem inte. Flera lastbilar med kapell hade fått mindre hål uppskurna i kapellen men inget verkade ha stulits. Anmälningar om försök till stöld är upprättad.

I samband med händelsen stoppades och kontrollerades en bil. I den bilen fanns nya bilbarnstolar som misstänks vara stulna. Föraren och passageraren misstänks för häleri. De är män i 25- och 35-årsåldern. De släpptes efter förhör på plats. De är inte misstänkta för kapellskärningarna på rastplatsen.

-

02:20 Räddningstjänst och polis larmades till en brinnande bil på Blåbärsvägen i Värnamo. Branden spred sig till ytterligare bil. Polisen misstänkter att branden är anlagd. En person har setts springa från platsen men det finns i nuläget ingen misstänkt. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

-

01:01 En väktare hade upptäckt ett inbrott i en restaurang på Södra Nissastigen i Smålandsstenar. En ruta hade krossats. Det är oklart om något har stulits. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

-

02:57 Polisen larmades till McDonalds vid A6 efter att ett överfallslarm hade utlösts. En berusad man hade gått in bakom kassorna och vägrade lämna trots personalens uppmaningar. Mannen var inte aggressiv på något sätt. Mannen omhändertogs för fylleri och fick nyktra till i polisens arrest i några timmar. Han är inte misstänkt för brott.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.