17 juni 07:10, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten har polisens regionledningscentral hanterat 44 ärenden som rör Östergötlands län. Två personer har gripits misstänkt för stöld, se nedan. Ingen har omhändertagits.

23:47 Polisen fick samtal om en bil som stod stilla på E4 i höjd med Getå. Vid kontroll av bilen visade det sig finnas stora mängder koppar i bilen. Männen greps för stöld och bilen togs i beslag. Det är inte känt var kopparen kommer ifrån. Männen anhålls under natten av åklagare.
00:54 Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Skäggetorp med anledning av stenkastning. Anmälaren hade vaknat av att någon kastat sten på lägenhetsfönsterna. Rutan till en balkongdörr hade gått sönder. Tre personer med maskerade ansikten sågs springa från platsen. Flera bostäder hade fått rutor krossade och anmälningar om skadegörelse är upprättade. Polisen kontrollerade personer som befann sig i närheten men de kan inte kopplas till händelsen. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

-

02:24 Polisen larmades till Lindö i Norrköping med anledning av en stöld ur garage. Boende i villan vaknade av att någon bröt sig in i garaget. En person sågs lämna platsen cyklandes på en lila damcykel som hade stått i garaget. Polisen har sökt efter personen på cykeln. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.