Uppdaterad 17 juni 08:28

17 juni 07:11, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot onsdagen har polisens regionledningscentral hanterat 21 ärenden som rör Södermanlands län. Tre personer har gripits för stöld, se nedan.

23:20 Polisen larmades till länsväg 214 mellan Åsköping och Näshulta. En personbil hade väjt för ett djur och kört in i ett träd. Föraren, en man i 25-årsåldern, var ensam i bilen och klarade sig utan skador. Bilen bärgades från platsen. Det finns ingen misstanke om brott.

-

00:42 Polis och räddningstjänst larmades till en mataffär på Köpmangatan i Vingåker med anledning av en brand. Branden som ännu inte hade hunnit utvecklas till någon omfattande brand, kunde snabbt släckas av räddningstjänsten. Då det luktade bensin på platsen misstänker polisen att branden är anlagd. En anmälan om mordbrand är upprättad och platsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

-

04:46 Tre personer kontrollerades i en bil på Fröslundavägen. De greps misstänkta för stöld. Ännu är ärendet något oklart för presstalespersonen och den här texten kommer att uppdateras.

UPPDATERING:

04:46 En väktare kontaktade polisen efter att ha sett obehöriga personer befinna sig på ett inhägnat område på Hejaregatan, Eskilstuna. Väktaren såg tre personer stå intill en parkerad personbil. När de blev upptäckta lämnade de platsen i en bil. Ur den parkerade bilen saknades verktyg och en mobiltelefon till ett sammanlagt värde på 25 000 kronor.

Polisen kunde stanna bilen och i den hittades de föremål som saknades i personbilen. De tre personerna greps misstänka för stöld. Föraren, en man i 35-årsåldern, av bilen misstänks även för smitning från trafikolycka då han körde in i en bil när de lämnade det inhägnade området. Ingen person kom till skada. De andra två gripna är en man och en kvinna i 25-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.