Uppdaterad 18 juni 07:25

18 juni 07:05, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

En bilist har bötfällts för hastighetsöverträdelse i Älvsbyns kommun. Bilisten körde 127 km/h på 90-sträcka och fick sitt körkort omhändertaget.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:21 Rattfylleri, Kalix
En patrull uppmärksammar en bil som framförs vingligt på E10 utanför Töre. Föraren, en man, medtas för provtagning. Han misstänks för rattfylleri och grov olovlig körning.

00:17 Misshandel, Luleå
Polis beordras till Innerstaden där en man uppger att han blivit misshandlad av en annan man. Misshandeln har skett utomhus och gärningsmannen ska ha lämnat platsen. Den misshandlade mannen förs med ambulans till sjukvård. En anmälan gällande misshandel upprättas.

04:39 Skadegörelse, Kalix
Polis beordras till Kalix centrum efter samtal om en ruta som slagits sönder på en fastighet. En person ska ha setts lämna platsen. Patrullen håller förhör med vittnen och söker i närområdet, utan att påträffa någon misstänkt. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

05:05 Trafikolycka, Luleå
SOS får samtal om singelolycka på E4 i höjd med Ersnäs. Enligt initiala uppgifter har en bilist kört in i mitträcket i norrgående riktning. Det var begränsad framkomlighet i samband med olyckan. Patrullen skjutsar hem föraren och bilen bärgas från platsen. En anmälan gällande trafikolycka upprättas.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.