18 juni 07:23, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.35 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 45-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar, ingen har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och ingen har tagits med för provtagning/förhör.

00.02 SOS-larm till polisen om brand utomhus på en parkering nära Hamnbron i Norrköping. Det var en bil som brann och polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

01.05 inbrottslarm från en livsmedelsbutik på Reenstiernagatan i Norrköping. Det visade sig att någon har krossat en glasruta. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och även genomfört en brottsplatsundersökning. Oklart än så länge vad som stulits. Det finns ingen misstänkt.

01.44 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Skogslyckegatan i Linköping. Det visade sig vara en moped som brunnit och polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

01.55 inbrottslarm från Söderleden i Norrköping. Det visade sig ha varit inbrott i företagslokaler, någon har krossat en ruta och gått in. Det är oklart vad som kan ha stulits. Det finns ingen misstänkt.

01.59 inbrottslarm från Festplatsvägen i Valdemarsvik. Polisen åkte till platsen och konstaterade att det varit inbrott. Någon hade monterat bort ett fönster och troligen varit inne i lokalerna. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning är genomförd. Det finns ingen misstänkt och det är inte känt vad som stulits.

02.48 inbrottslarm från en butik på Skolgatan i Norrköping där någon hade krossat glasrutor och kommit in i butiken. En utredning om stöld genom inbrott är påbörjad, en brottsplatsundersökning är genomförd men det är oklart vad som stulits. Det finns inte någon misstänkt.

05.51 samtal till polisen om att ett inbrott har upptäckts på Navestadsgatan i Norrköping. Någon har krossat glasrutor och tagit sig in och stulit olika typer av byggarbetsmaskiner och datorer. Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om grov stöld genom inbrott och en brottsplatsundersökning är genomförd. Det finns ingen misstänkt.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.