18 juni 07:23, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men en har tagits med för provtagning och förhör angående misstänkt drogpåverkan.

00.48 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Domaregatan i Eskilstuna. Det var en bil som brann och polisen misstänker att branden är anlagd. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

04.02 polisen fick samtal om en bilist som körde märkligt i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen för att söka efter och kontrollera bilisten. Bilisten anträffades och en man i 30-årsåldern blev misstänkt för grovt rattfylleri. Han togs med för provtagning och förhör. Han är också misstänkt för skadegörelse och försök till misshandel genom att han misstänks för att avsiktiligt ha kört på en annan bilist i syfte att skada bilen och de som fanns i bilen. De båda personer som fanns i den påkörda bilen skadades inte.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.