18 juni 20:12, Sammanfattning vecka, Knivsta

POLISRUTAN - En sammanfattning av veckans händelser fredag 12/6 – torsdag 18/6 i Knivsta kommun.

Polisrutan gör ett uppehåll nu men är tillbaka igen den 17/7 på polisens hemsida https://polisen.se/aktuellt/polisens-nyheter/ och några dagar senare i tidningen.

Poliskontoret

För att göra en polisanmälan eller lämna tips till polisen gör man det på enklast och bästa sätt genom att ringa tel. 114 14. Flera ärenden går även att gör online via polisen.se och både via telefon samt internet får du service dygnet runt - var som helst. För pågående brott eller något som precis hänt, ”färsk gärning”, eller andra akuta situationer så är det tel. 112 som gäller.

Som komplement till vår dygnetrunt service finns även poliskontoret för de som inte har möjlighet att ringa eller göra sina ärenden online. I sommar kommer det vara öppet som vanligt på onsdagar kl. 14-17 förutom onsdagen den 8/7, då är poliskontoret öppet kl. 12-15.

Antal händelserapporter

Från fredag 12/6 till torsdag eftermiddag 18/6 så registrerade regionledningscentralen (RLC) 74 stycken händelserapporter (HR) kopplade till Knivsta kommun. Här är allt inkluderat, från pågående brott som rings in till polisens egeninitierade ärenden som att stoppa och kontrollera en bil.

Utdrag av händelser i veckan

13/6 kl. 00:38 - Ungdomsfest vid Brunnbybadet med hög berusningsnivå. När polis kom till platsen hade ungdomarna lämnat.

13/6 Särstabadet – Samtal till RLC om att någon åker vattenskidåkning nära badande vilket kan vara livsfarligt.

14/6 Brännkärrsgatan, Alsike - Fest som spårat ut och bråk uppstått med misshandel som följd. Polis på plats. En medtagen för berusning enligt LOB.

14/6 Moralund - Bil som kört av vägen och lagt sig på sidan i diket. Bilen var misstänkt stulen.

15/6 – Adolfsbergsskolan - 15-tal ungdomar som skriker och spelar hög musik.

15/6 - Alsike skola, ca 10 ungdomar uppe på skoltaket.

Olaga hot och skadegörelse

17/6 kl. 19:41 - Polisen får in samtal om ett bråk utanför en skola i södra Knivsta. Flera a-traktorer med tillhörande ungdomar ska ha uppehållit sig på platsen. En man i 55-årsåldern ska av någon anledning ha stört sig på ungdomarna och skurit sönder ett däck på en av a-traktorerna med en kniv.
En av ungdomarna, en pojke i mellersta tonåren, ska då ha konfronterat mannen. Mannen ska då ha vänt sig mot pojken, med kniven i hand, och sagt åt ungdomarna att lämna platsen. Mannen ska sedan ha vänt sig till ungdomen, en pojke i mellersta tonåren, som äger a-traktorn med det sönderskurna däcket. Mannen ska ha givit pojken en summa pengar. Flera patruller beordras till platsen och pratar med de inblandade. Mannen misstänks för skadegörelse och olaga hot.

Glad midsommar önskar polisen i Lpo Uppsala/Knivsta!


Anmäla brott eller tipsa polisen, ring: 114 14 eller via internet - se direktlänkar nedan efter artikeln. 
Pågående brott/färsk gärning, ring: 112

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.