Uppdaterad 19 juni 13:10

19 juni 04:04, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Sammanfattning av nattens händelser i länet.

Kl 23:54 - misshandel, Torsvägen, Örnsköldsvik

Polis larmas av en kvinna som skall ha blivit misshandlad av en man på Torsvägen i centrala Örnsköldsvik, misshandeln skall ha skett i en bostad.

Polis kan gripa mannen i bostaden misstänkt för misshandel.

De inblandade parterna är alla i 20 års åldern.

Målsägaren har inte behövt uppsöka sjukvård.

Med anledning av förundersökningssekretess och utredningens tidiga skede så kan polis inte gå ut med mer information i nuläget.

 

Kl 23:59 - Rattfylleri, Kustvägen, Bredsand

Polispatrull stannar och kontrollerar en personbil på Kustvägen i bredsand, föraren som är en man i 25 års åldern blåser positivt i sållningsinstrument och får följa med patrull för provtagning och förhör misstänkt för rattfylleri.

 

Kl 03:31 - Drograttfylleri, Högstavägen, Kramfors

Polispatrull stannar och vänder på en personbil, när bilen stannar så ser poliserna hur föraren kliver ut ur bilen och sätter sig i baksätet.

Föraren som var ensam i fordonet uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan och misstänks för drograttfylleri och ringa narkotikabrott (eget bruk).

Den misstänkte är en kvinna i 30 års åldern, hon medtas för provtagning och förhör.

Uppdatering kl 05:25 - efter provtagning framkommer det att kvinnan även haft alkohol i kroppen, den misstänkte blåste över 1.0 promille. Misstanken ändras till grovt rattfylleri.

Uppdatering (av kommunikatör Åsa Mjörndal):

Rån, Sundsvall: Polisen har hanterat två personrån mellan 03:00 och 03:30. I båda fallen har män blivit slagna och rånade på kontanter av två okända gärningsmän. Polisen har påträffat och gripit två misstänkta gärningsmän. Anmälningar gällande rån har upprättats.

De misstänka gärningsmännen är anhållna av åklagare. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.