Uppdaterad 20 juni 01:33

19 juni 18:02, Sammanfattning kväll, Jämtlands län

Ett urval av kvällens händelser.

16:23 Räddningsinsats drunkningstillbud, Gimdalen Bräcke.

Anmälare larmade om en man som ramlat ur en båt på Lomsjön. Polis, ambulanshelikopter och räddningstjänsten skickades till platsen. Räddningstjänsten skickade ut båt i vattnet för att söka efter mannen. Efter ett tag kunde ambulanshelikoptern rapportera att de såg den drabbade på strandkanten vinkandes. tydligen hade motorn varit lite för tung för båten varpå båten hade vält. Mannen är inte misstänkt för något brott och patrullen skjutsade hem mannen.

17:21 Båtolycka/Sjöfylleri, Strömsund

Samtal inkom gällande en man i 30 års åldern som kört sin båt upp på land utanför Strömsund.  Räddningstjänst ambulans och polis kallades till platsen. Mannen blåste positivt i polisens sållningsinstrument och togs med för provtagning. Det har inte hållits förhör med mannen då han var så pass berusad att han omhändertogs enl LOB. Mannen fördes till polisstationen i Östersund för tillnyktring. Patrull dokumenterade olycksplatsen och skrev anmälan.

21:39 Fjällräddning, Tegefjäll Åre

Polis och ambulans har kallats till en nödställd på Tegefjäll. Personen har skadat sitt knä och kan inte för egen maskin ta sig ner från fjället. Patrullen har rekvireat räddningstjänstens 4-hjuling i räddningsarbetet. Uppdatering 01:06 Personen är nedhämtad och överförd till sjukvården.

22:59 Trafikolycka, Lit Östersund.

Polis ambulans och räddningstjänst skickades till en singelolycka utanför Lit. En man i 40 års åldern hade kört av vägen med en 4-hjuling. Mannen som fördes med ambulans till sjukhuset i Östersund är misstänkt för grovt rattfylleri. Patrullen har upprättat anmälan.

23:20 Trafikolycka, Östersund

Polis och ambulans larmades till en trafikolycka mellan personbil och cyklist på i centrala Östersund. Det initiala från patrullen var att cyklisten inte iakttagit väjningsplikt och kollisionen har uppstått. Cyklisten är förd till sjukhuset i Östersund, patrullen har hört vitten på plats samt upprättat anmälan.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.