02 juni 01:04, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens händelser i länet

22:43 - Narkotikabrott. Centrala Kiruna

Polis kontrollerar en stillastående personbil och en person i dess anknytning. På personen, en man i 20-årsåldern, anträffas misstänkt narkotika och även föremål som faller under brottet, brott mot knivlagen. Polis skriver anmälan gällande detta.

23:49 - Trafikbrott. Centrala Piteå

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen får föraren, en man i 20 årsåldern, motta ordningsföreläggande(böter) på grund av obetald skatt. Bilens registreringsskyltar omhändertas också av samma anledning.

00:54 -Tillgrepp av fortskaffningsmedel. Arvidsjaur

Polis får samtal om att en bil tidigare har stulits i Arvidsjaur och upprättar en anmälan. Samtidigt meddelas händelsen till poliser i regionen. Cirka två timmar senare får polis i Skellefteå syn på bilen och kan stoppa den. Två män i 25-årsåldern kan gripas misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Föraren av fordonet blir även misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk och får genomgå provtagning.

03:53 - Drograttfylleri. Notviken, Luleå

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen uppstår misstanke om att föraren, en man i 20-årsåldern, är påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning och en anmälan gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk upprättas.

Sammanfattningsvis har det varit en natt med normal arbetsbelastning där polisen även har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte har resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.