02 juni 07:01, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot tisdagen har polisen hanterat 30 ärenden som rör Södermanlands län. Natten har polisiärt varit relativt lugn. Ingen har gripits för brott eller omhändertagits av annan anledning.

22:24 SOS larmade polis och räddningstjänst till en förskola i området Brandkärr i Nyköping. Två personer som fanns kvar på platsen när polisen kom dit misstänks ha startat en brand. Branden släcktes av räddningstjänsten och inga omfattande skador uppstod. De två misstänkta, som är i 15-årsåldern, kördes hem till sina vårdnadshavare. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättades.

04:42 Polisen larmades till ett flerfamiljshus på Jupitervägen i Nyköping. En person hade slagit sönder en glasruta till huvudentrén och stökade runt i trapphuset. Polisen var snabbt på plats men då var mannen borta. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.