20 juni 07:50, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med hög arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:14 Trafikbrott, Luleå: Polispatrull stoppar och kontrollerar en bilförare i Gammelstad. Föraren saknar behörighet att köra bil och en anmälan gällande olovlig körning upprättas.

00:41 Misshandel, Överkalix: I samband med bil-crusising uppstår bråk på en parkering. En man grips, misstänkt för att ha misshandlat en person. Mannen misstänks också för våldsamt motstånd i samband med gripandet. Anmälan upprättas.

01:13 Skadegörelse, Luleå: Polisen får samtal om att en person försökt kasta en sten genom en fönsterruta på Porsön. Mannen har sedan lämnat platsen. Polispatrull håller förhör med vittne och upprättar en anmälan gällande skadegörelse.

01:21 Rattfylleri, Kiruna: Polispatrull beordras till tågstationen med anledning av bråk mellan flera personer. En man som kört bil från platsen stoppas av patrull och misstänks för rattfylleri. Bilnycklarna tas i beslag och en anmälan upprättas.

01:41 Misshandel, Luleå: Patrull beordras till Kronanområdet där en person slagit en taxichaufför och inte betalat sin taxiresa. En anmälan gällande misshandel och ringa bedrägeri upprättas.

02:02 Misshandel, Luleå: I samband med en fest har två personer hamnat i bråk som slutat i en misshandel. Ingen person har behövt föras med ambulans till sjukvård. En anmälan gällande misshandel upprättas.

04:35 Rån, Luleå: Polisen får samtal från en man uppger att okända gärningspersoner tagit sig in i hans lägenhet och med våld tagit hans plånbok. Mannen har fått en mindre sårskada. Polisen söker av området utan att påträffa några misstänkta. Polisen håller förhör med mannen och en anmälan gällande rån upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.