20 juni 08:18, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Midsommarnatten har varit relativt lugn och kan jämnställas med vilken fredag som helst. I Östergötlands län har polisens regionledningscentral hanterat 97 ärenden. En man har gripits för brott och tio personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:21 En polispatrull patrullerade i Sturefors, Linköping. En av poliserna i patrullen blev påkörd av en mopedförare och fick en smäll på armen. Polisen skadades inte allvarligt. Föraren, en man i 40-årsåldern, anträffades i området en kort stund senare och misstänks för försök till grov misshandel och rattfylleri.

-

00:47 Polisen larmades till en villa i Östra Eldslösa med anledning av en urspårad midsommarfest. Flera personer hade börjat slåss. Tre personer hade lindriga skador och behövde ingen akutsjukvård. Tre anmälningar om misshandel är upprättade. Det finns misstänka personer men dessa hade lämnat festen och kommer att kallas till förhör framöver. Tre anmälningar om misshandel är upprättade.

-

02:00 En polispatrull kontrollerade en bil på kyrkogatan i Mjölby. Föraren, en man i 30-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument för alkohol och han fick följa med för provtagning. Provet visade en promillehalt på 1,9 och han misstänks för grovt rattfylleri. Hans körkort omhändertogs.

-

01:35 Polisen larmades till Elgiganten på Koppargatan i Norrköping. En väktare hade upptäckt att någon hade försökt såga upp ett hål i en yttervägg men hade inte lyckats med detta. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och beslag har gjorts. En anmälan om försök till stöld är upprättad. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

-

03:10 Polisen larmades till Ekholmsskolan i Linköping. Någon hade krossat en fönsterruta. Polisen har varit på platsen och tagit upp en anmälan om skadegörelse.

-

03:14 En polispatrull kontrollerade en bil på Östermalmsgatan i Motala. Föraren övningskörde och passageraren var registrerad som handledare. Båda två fick blåsa i polisens sållningsinstrument för alkohol. Föraren var nykter men handledaren, en man i 30-årsåldern, blåste positivt och fick följa med för provtagning. Han hade en promillehalt på 0,7 och misstänks för rattfylleri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.