Uppdaterad 20 juni 10:24

20 juni 08:22, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med hög arbetsbelastning. Polisen har hanterat en del ärenden relaterade till fylleri och psykisk ohälsa samt utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:14 Rattfylleri, Åsele: Polisen får flera samtal om ett misstänkt rattfylleri i Åsele. Polispatrull påträffar föraren, en man, och han får följa med för provtagning. Mannen har inte kunnat höras på grund av berusning. Bilnycklarna omhändertas och anmälan gällande rattfylleri upprättas.

02:08 Misshandel, Umeå: Polisen åker till Renmarkstorget med anledning av bråk/slagsmål. En person omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan gällande misshandel upprättas. Ingen person är frihetsberövad i ärendet.

02:55 Trafikbrott, Sorsele: När polisen ska stoppar och kontrollera en personbil springer föraren från bilen. Det visar sig att föraren saknar behörighet att köra bil och en anmälan gällande olovlig körning upprättas.

03:11 Misshandel, Umeå: Polispatrull larmas till en adress med anledning av bråk mellan två personer som haft en relation. En av personerna har lämnat platsen. Patrullen tar upp en anmälan gällande misshandel, ofredande och skadegörelse.

03:47 Trafikolycka, Umeå: Polis larmas till E4 vid Ansmark där en personbil krockat med en älg. Ambulanspersonal ser om föraren som fått glassplitter på sig. Polisen håller förhör med föraren och med vittnen och skjutsar sedan hem föraren.

05:43 Stöld genom inbrott, Skellefteå: Polisen larmas om en pågående stöld i en restaurang i Skelleftehamn. Okänd gärningsperson/personer har brutit upp en dörr. Det är i nuläget oklart vad som är stulet. Polisen söker i närområdet utan att påträffa någon misstänkt. En anmälan gällande stöld genom inbrott upprättas.

Uppdatering 10:19: Polisen utreder ett ärende gällande våldtäkt som ska ha skett inomhus under natten i Skellefteå. En person är nu inhämtad till förhör i ärendet. Förundersökning pågår och ingen ytterligare information lämnas av polisen i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.