Uppdaterad 24 juni 09:33

20 juni 19:50, Mord/dråp, försök, Stockholm

Polis kallas till Liseberg i södra Stockholm med anledning av att flera inringare hört smällar som uppfattats som skott från skjutvapen.

När polis och ambulans kom till platsen påträffades en skottskadad man som nu är förd i ambulans till sjukhus med allvarliga skador.

En förundersökning gällande försök till mord är inledd.

Polisen arbetar nu med att leta efter gärningsperson/personer och utför utredningåtgärder såsom dörrknackning, förhör, spärra av brottplatsen för kommande teknisk undersökning.

Ingen person är gripen i nuläget.

Rättelse:

Rätt tidpunkt för första inkomna samtal till polisen är klockan 19:50. Ej 20:37 som tidigare angivits.

Uppdatering klockan 21:40

Tre personer har frihetsberövats i ärendet.

Uppdatering den 21 juni klockan 10.27
Två personer är anhållna, skäligen misstänkta för försök till mord samt grovt vapenbrott. Dessa kommer att höras med försvarare under dagen. En person var tidigare medtagen till förhör men är nu släppt och är inte misstänkt för brott.

Skadeläget för personen som skottskadades uppges vara kritiskt.

Poliser kommer att finnas i området under dagen i trygghetsskapande syfte.

Uppdatering den 24 juni klockan 09.33
Mannen som skottskadades den 20 juni har avlidit av sina skador. Mannen avled på tisdagskvällen den 23 juni på sjukhus. Anhöriga är underrättade om dödsfallet. Brottsrubriceringen är därför ändrad till mord.

Utredningen fortsätter med full kraft och polisen kommer att berätta mer om utredningsläget när det är möjligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.