21 juni 00:44, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens händelser

22:51 - Bråk. Centrala Östersund

Polis får samtal om ett bråk där flera personer ska vara inblandade. I samband med att polis kommer till platsen lugnar situationen ned sig. En person utmärker sig dock genom att bl.a. störa den allmänna ordningen och omhändertas därför enligt polislagens 13§. Mannen bedöms även vara påverkad av narkotika och får genomgå provtagning. Polis skriver en anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk och våldsamt motstånd.

23:17 - Narkotikabrott. Lit, östersund

Polis kontrollerar en fest på en adress. Vid kontrollen uppstår misstanke om att flertalet ungdomar är påverkade av narkotika. Sju stycken ungdomar i åldern 17-19 år får genomgå provtagning då de uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan. Polis skriver anmälningar gällande ringa narkotikabrott eget bruk. 

23:20 - Rattfylleri. Hede, Härjedalen

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen blåser föraren, en man i 50-årsåldern, positivt i sållningsinstrumentet. Mannen medtas till provtagning och förhörs. Polis skriver en anmälan gällande rattfylleri och omhändertar mannens körkort.

23:30 - Drograttfylleri. Centrala Östersund

Polis stoppar och kontrollerar en personbil. Vid kontrollen visar föraren, en man i 20-årsåldern, tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning och polis skriver en anmälan gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk.

Även två passagerare i bilen blir misstänkta för narkotikabrott och då innehav.

01:53 - Narkotikabrott. Centrala Östersund

Polis kontrollerar en man i 30-årsåldern. Vid kontrollen uppstår misstanke om att mannen är påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning och förhörs. Polis skriver en anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav.

Sammanfattningsvis har det varit en natt med normal arbetsbelastning där polisen även har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte har resulterat i någon brottsmisstanke. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.