21 juni 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

22.39 Tranemo, trafikolycka
På länsväg 157 vid Limmared är det en bilist som kör av vägen. Tre personer i bilen och de körs till sjukhus med lindriga skador.

23.37 Uddevalla, tillgrepp av fortskaffningmedel
Polisen griper en kvinna och två män vid Södra Hamnen när de försöker stjäla en större båt. Båtägaren vaknar i båten när tre personer försöker stjäla hans båt. Den som körde båten är även misstänkt för sjöfylleri.

01.01 Falköping, försök till grov misshandel
Vid en gård i Dala är det tre flickor i 16-årsåldern som blir beskjutna av en man med ett hagelgevär när de kör fel och hamnar på mannens gård. Mannen skjuter mot deras bil bakifrån när de lämnar gården. Som tur är är det ingen i bilen som skadas. Det finns märken på bagageluckan och bakrutan. Polisen åker upp till gården och mannen i 70-årsåldern uppger att han skjutit i luften för att skrämma iväg personerna i bilen som var uppe och vänt på hans gård. Vapnet tas i beslag och en anmälan skrivs om försök till grov misshandel. 

01.39 Kortedala, misshandel
Vid hållplats Januarigatan är det ett flertal personer som slåss. När polisen kommer till platsen påträffas en kvinna som blivit misshandlad av flera andra kvinnor. De slagna kvinnan  körs till sjukhus för kontroll. Ingen person gripen.

02.20 Borås, rån
En man i 40-årsåldern ringer och uppger att han för cirka en timma sedan blivit rånad av två killar under knivhot vid Norrby. Han ska ha blivit avtvingad sin plånbok och mobiltelefon.

02.54 Kungälv, drograttfylleri
På Romelandavägen stoppas en manlig bilist för kontroll. Han misstänks för grov olovlig körning, drograttfylleri och narkotikabrott eget bruk. 

03.01 Mölndal, trafikolycka
På E6 vid Åbromotet är det en manlig mc-förare som kör av vägen. Föraren blåser positivt och misstänks vara alkoholpåverkad. Han körs till sjukhus med ett befarat benbrott.

06.14 Kungälv, stöld
Vid Diserödsvägen griper polisen tre personer som varit och gjort inbrott på Tyfters förskola där renovering pågår. De stjäl verktyg och åker från platsen. Polisen griper de tre i närområdet och bilen med verktyg tas i beslag.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.