Uppdaterad 21 juni 08:07

21 juni 07:36, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot söndagen har polisen hanterat 33 ärenden som rör Jönköpings län. En man har gripits för stöld, se nedan. Fyra personer har onhändertagits för påverkan av alkohol eller narkotika. Inga b allvarliga våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

00:23 Polisen tog emot samtal ifrån Barnarp, Jönköping. Inringaren hade vaknat av flera smällar i följd och uppfattade ljudet som skottlossning. Polisen patrullerade runt i området för att lokalisera var ljudet hade kommit ifrån. I Jonsbo var det en större fest och där hade man skjutit en ”tårta” med fyrverkerier. Patrullen lämnade platsen utan åtgärd.

-


01:36 Polisen larmades till en sportbar på Storgatsbacken i Värnamo. Två personer hade slagits med varandra. Ingen av dem behövde åka till sjukhus för vård av sina skador. En anmälan om misshandel upprättades och de båda männen, som är i 30- och 40-årsåldern, kördes hem till sina bostäder.

-

03:10 Polisen fick in tips om att en påverkad bilförare körde i Värnamo. En polispatrull i Värnamo kunde stanna bilen och föraren, en man i 40-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument för alkohol. Han fick följa med till polisstationen för provtagning som visade att han hade en promillehalt på 0.28. Han misstänks för rattfylleri och släpptes efter förhör.

-

04:05 En polispatrull som patrullerade i Fridhem, Jönköping, såg hur en man befann sig inne på en byggarbetsplats. Mannen som är i 30-årsåldern, greps misstänkt för stöld genom inbrott. På platsen anträffades en skottkärra lastad med verktyg. Verktygens värde uppskappas till 150 000 - 200 000 kronor. En brottsplatsundersökning kommer att genomföras under söndag eller måndag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.