Uppdaterad 22 juni 07:10

22 juni 00:24, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser.

21:51 Rattfylleri, Sundsvall
Anmälare ringer polisen då den observerat en bil som framförts vingligt. Polisbil observerar bilen och stoppar den på E14 Sundsvall. Föraren, en man i 35-års åldern, misstänkts för grov olovlig körning samt rattfylleri under påverkan av narkotika. Föraren medtas till polisstation för kroppsbesiktning.

Vid husrannsakan i bilen anträffas narkotika samt två knivar. Sammantaget upprättas anmälan gällande rattfylleri under påverkan av narkotika, brott mot narkotikastrafflagen, innehav samt eget bruk, och brott mot knivlagen. Föraren släppt efter provtagning och förhör.

22:34 Rattfylleri, Sollefteå
En bilist ringer polisen då den observerar en bil som kör vingligt i riktning mot Sollefteå. Polispatrull beordrades på ärendet och åkte mot den plats där bilen beräknas passera. Efter en stunds spanande observerade patrullen bilen och stoppar den. Föraren, en man född tidigt 50-tal, blåste positivt i sållningsinstrument och medtogs till polisstationen för kroppsbesiktning. Mannen blåste 0,8 mlg, motsvarande 1,6 promille och misstänks för grovt rattfylleri.

00:56 Olovlig körning, Sundsvall
Polispatrull stoppar en personbil söder om Sundsvall. Vid kontrollen visar det sig att samtliga i bilen är underåriga. Ungdomarnas föräldrar kontaktas och de hämtar sina barn på platsen. Föraren misstänks för olovlig körning och körs till föräldrarna.

03:59 Stöld/inbrott, Timrå (av kommunikatör Liv Fahlén)
Väktare ringer till polisen gällande inbrott på Böle skola. Någon har tagit sig in på fritidsgården via ett fönster. I nuläget är det inget som saknas. Patrullen upprättar anmälan gällande stöld genom inbrott.

05:24 Trafikolycka, Härnösand
En bilist ringer till polisen efter en olycka utanför polishuset i Härnösand. Bilisten uppger att denne väjt undan för en lastbil som bytt fil och då kört in i ett trafikljus. En patrull stoppar lastbilsföraren en bit därifrån. Förhör hölls och anmälan upprättas.

En viltolycka har anmälts till polisen under morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.