22 juni 05:59, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Anna Göransson.

Kl 21.33 Tranemo, trafikolycka med personskada
SOS meddelar att en trafikolycka mellan två personbilar ska ha inträffat vid Storgatan. Räddningstjänst, ambulans och polis larmas till platsen. På plats finner man tre personer i de två involverade bilarna. En person får klippas ut från den skadade bilen. Samtliga involverade förs med hjälp av ambulans till Borås lasarett. Oklart skadeläge. Föraren i en av de involverade bilarna misstänks för grov vårdslöshet i trafik.  

Kl 21.58 Skottlossning/försök till mord/grovt vapenbrott
SOS får in uppgifter om en eventuell skottlossning vid Rundeln. Ett flertal vittnen säger sig ha hört ett flertal skott avlossas på platsen. Vittnen uppger även att de sett en eller flera män som försvinner från platsen, möjligen en man i en mörk bil som avlossat ett något pistolliknande föremål.  Inga uppgifter dock om att någon ska ha blivit skottskadad.

Polis och ambulans larmas till platsen. Även insatsstyrkan larmas till platsen. Polisen inleder förundersökning med rubricering grovt vapenbrott samt försök till mord. Polisen söker med hund i området men ingen grips, det är kraftigt regn på platsen. Platsen för den troliga skottlossningen spärras av och tekniker tillkallas.

Ett flertal skador hittas på en fastighet, vid entrén. Både in och utsida. Troligen skotthål. Ingen gripen i nuläget. Avspärrningarna har under morgonen (Kl 01.50) släppts och teknikerna är klara på platsen.  

Kl 22.15 Uddevalla, Grov stöld
Polis kallas till ett företag vid Almåsvägen med anledning av ett pågående inbrott. Vittnen har sett ett flertal män och två bilar på platsen. Gärningsmännen avviker i de bilar som fanns på platsen. Med hjälp av vittnesuppgifter kan polisen hitta båda bilarna som kan stoppas vid Lerbo och Rosseby. Det finns misstänkt stöldgods i båda bilarna och fyra män grips. Förundersökning inleds med rubricering grov stöld.

Kl 03.31 Göteborg, grov misshandel
En man anträffas vid Kungsportsplatsen med skador på huvudet. Polis och ambulans larmas till platsen. De anträffar den skadade mannen som har skador som troligen är knivskador. Han uppger att ett gäng/en grupp tillfogat honom skadorna men är i övrigt väldigt fåordig. Skadan är en sårskada i bakhuvudet och den skadade uppger själv att händelsen inträffat vid pressbyrån, Valand. Anmälan upprättas med rubricering grov misshandel. Ingen gripen. Inga uppgifter om att den skadade avförts till sjukhus.

Kl 04.32 Borås, stöld, grovt rattfylleri mm
En polispatrull genomför en trafikkontroll vid Boråstorpet i Viared. Plötsligt kommer en personbil med tillkopplat släp och kör i mycket hög hastighet förbi kontrollen.  Polisen lyckas stoppa ekipaget. Det visar sig att släpet och en åkgräsklippare som står på släpet är stulna. Föraren kan misstänkas för grovt rattfylleri, grov olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik. Övriga i bilen tillsammans med föraren kan även misstänkas för stöld av tidigare nämnda släp mm. Det handlar om två män och en kvinna som är misstänkta i ärendet.
   

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.