22 juni 07:10, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens händelser.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. En bilist i Åre har bötfällts för att inte ha hållit avstånd till framförvarande fordon. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

21:01 Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Östersund
Anmälare kontaktar polisen då dennes bil anträffats på en plats hon inte parkerat den. Bilen har skador som tyder på att den varit tillgripen. Polispatrull åker till platsen och genomför en brottsplatsundersökning, samt upprättar anmälan tillgrepp av fortskaffningsmedel.

04:52 Rattfylleri, Krokom
En patrull uppmärksammar en bilist på E14 i höjd med Ytterån. När patrullen försöker stoppa bilisten kör föraren ifrån patrullen, men stannar kort därpå och springer till skogs. Föraren, en man, stoppas efter en kortare löpning. Mannen omhändertogs med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks för rattfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning, då han har återkallat körkort. Han misstänks också för brott mot knivlagen, då mannen bar kniv, samt för häleri då det påträffades misstänkt stöldgods i bilen.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.