22 juni 08:16, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polismverksamhet i polisområde Östergötland.

07:16 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 60-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar, tre har gripits, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har tagits med för provtagning/förhör.

00.37 vid en rutinkontroll av en bil i stadsdelen Berga i Linköping uppstod misstanke om ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav på en man som är i 30-årsåldern. Han fick följa med för provtagning och förhör och frigavs därefter.

01.08 inbrottslarm från ett vaktbolag till polisen från ett företag i Södra Freberga Motala. Larmet visade sig vara skarpt och polisen påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och spanat i området men det finns ingen frihetsberövad i utredningen. Det är oklart vad som har stulits.

01.21 samtal från en uppmärksam person som såg saker som skulle kunna tyda på inbrott på Rättaregatan i Lambohov, Linköping. Polisen åkte till platsen och hittade en krossad glasruta på en skolbyggnad. En polispatrull som spanade i omgivningarna stoppade och kontrollerade en bil med tre personer och de tre blev misstänkta för inbrottet och greps. Det som har stulits är en bärbar dator. De gripna är i 25-35 årsåldern och de är misstänkta för stöld genom inbrott, bilföraren även misstänkt för rattfylleri.Två av dem blev anhålla under tidig morgon och bilföraren ligger i arrest för tillnyktring.

01.42 en polispatrull träffade på en person som uppgav sig ha blivit rånad, i stadsdelen Ryd i Linköping. Den drabbade, som är i 40-årsåldern angreps av tre personer som tvingade sig till hans tillhörigheter, cykel, glasögon, plånbok och hemnycklar. Den drabbade fick skjuts till sjukhus av polisen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.