22 juni 08:17, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07:55 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar, en har gripits, ingen har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har tagits med för provtagning/förhör.

01.38 i samband med en rutinkontroll av en bilist i Norrahammar uppstod misstanke om rattfylleri och en man i 25-årsåldern fick följa med för provtagning.

03.29 gick ett inbrottslarm från ett företag i Eksjö och det visade sig vara skarpt. Någon/några har tagit sig in på det inhägnade området genom att klippa upp ett staket och därefter har man stulit metall, dock oklart hur mycket. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott, det finns ingan frihetsberövad.

04.13 polisen fick samtal om att en kvinna hade anträffats i centrala Jönköping och hon hade tecken på att ha blivit misshandlad. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om misshandel. Kvinnan hade tecken på att hon fått slag i ansiktet och hon fördes till sjukhus med ambulans. Polisen fick fram uppgifter om vem som kunde misstänkas för misshandeln och en halvtimma senare kunde den misstänkte mannen gripas. Han är i 50-årsåldern. Han är fortfarande gripen när detta publiceras.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.