22 juni 16:48, Misshandel, grov, Alingsås

Gälllande grov misshandel 2020-06-19 klockan 17.34, Gamla Vänersborgsvägen.

Polis skickas efter samtal om bråk med tillhygge mellan flera personer utomhus i anslutning till en bensinstation på Gamla Vänersborgsvägen. Det finns initialt även uppgifter om att någon blöder från huvudet, varför även ambulans skickas till platsen. Innan polis anländer har flera av de inblandade i bråket avvikit, men två män med skador anträffas. Dessa förs båda med ambulans till sjukhus. Polis upprättar anmälningar gällande grov misshandel genom tillhygge, sparkar samt slag.

Under helgen har utredningsarbete pågått, och i samband med det är sex män nu anhållna av åklagare. Männen, som är i 20-års åldern, är samtliga misstänkta för grov misshandel. Även en av målsägarna, en man i 20-års åldern, är misstänkt för grov misshandel, genom att i samband med bråket ha knivskurit en av de nu anhållna männen. Den knivskurne mannen fanns dock inte kvar på platsen när polis anlände, utan uppsökte själv vård i efterhand.

Motivet till händelsen är oklart, och kommer att fortsätta utredas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.