23 juni 07:19, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:37 Trafikolycka, Boden
Polis beordras till länsväg 605 mellan Flarken och Norra Svartbyn med anledning av en singelolycka. Det finns inga uppgifter om personskador. Patrullen omhändertar nycklarna till bilen. 

23:58 Bedrägeri, Luleå
Polis beordras till en bensinstation på Skurholmen där personer försökt handla med falska 200-kronorssedlar. Personerna ska därefter ha lämnat platsen i en bil. Bilen påträffas en bit därifrån och i anslutning finns två män i 20-årsåldern. De grips misstänkta för olovlig befattning med falska pengar. De misstänks även för försök till bedrägeri, då de försökt köpa varor med falska pengar. Männen släpptes fria efter förhör.

02:06 Misshandel, Luleå
Polis beordras till Innerstaden med anledning av en pågående misshandel. En man misstänks ha misshandlat en kvinna, samt för försök till misshandel av en annan kvinna. Han misstänks även för skadegörelse av en backspegel på en bil. De inblandade är bekanta. Det finns inga uppgifter om att någon behövt uppsöka vård.

02:14 Brand, Kalix
Larm inkommer om röklukt i en byggnad i Djuptjärn. Röken uppstod då textil hängts på ett element. Patrullen håller förhör och dokumenterar på platsen. En anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet upprättas.

03:04 Rattfylleri, Piteå
Polis beordras till E4 Kopparnäs med anledning av en dikeskörd bil. Föraren, en man, medtas för provtagning. Han misstänks för rattfylleri, olovlig körning och brott mot knivlagen. Bilnyckeln omhändertogs med syfte att förhindra brott.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.