23 juni 08:06, Sammanfattning natt, Jönköpings län

sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.49 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning och ingen har tagits med för provtagning.

02.28 samtal till polisen om skadegörelse på Storgatan i Anderstorp. Någon hade sett ungdomar kasta ut en soptunna på körbanan. Polisen åkte till platsen och träffade på fyra tonårspojkar som nu misstänks för skadegörelse på en skolbyggnad. De blev hämtade av vårdnadshavare.

05.48 en inringare ringde till polisen och anmälde att en stöld inträffat i hennes bostad i Vättersnäs under gårdagkvällen vid 21.30. Två personer hade kommit hem till kvinnan, som är i 85-årsåldern och saagt att de kom från hemtjänsten. De gick runt i bostaden innan de lämnade platsen och senare upptäcktes att en plånbok med bankkort saknades. Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om grov stöld utan misstänkt.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.