Sök på polisen.se
Uppdaterad 29 juni 17:34

23 juni 08:26, Försvunnen person, Katrineholm

Polisen söker efter försvunnen kvinna i Julita, norr om Katrineholm.

Polisen fick under gårdagkvällen, strax efter klockan 22 samtal om att en kvinna saknades från sin bostad i Petterstorp i Julita, norr om Katrineholm. Hon hade då senast sett vid 20-tiden.

Den eftersökta kvinnan är i 70-årsåldern och är i fysisk god kondition men hon har en sjukdomsbild som gör att hon kan ha svårt att orientera sig. Hon är 156 cm lång och har grått hår. Hon var iklädd en svart tröja, blå byxor och röda kängor.

Polisen har sökt efter kvinnan på olika sätt, med hundar, helikopter, mc och med andra metoder under hela natten, hittills utan framgång.

Polisen är angelägen om att hitta kvinnan och vill ha allmänhetens hjälp. Den som tror sig veta var hon finns kan ringa polisen på 112 eller 114 14 och begära "regionledningscentral Öst"

En bild finns publicerad på kvinnan på Polisen Katrineholms Facebooksida. Bild kan också fås för publicering om man kontaktar polisens presstjänst.

11.20 polisen har nu hjälp av frivilligorganisationer och Försvarsmakten kommer också inom kort att hjälpa till i sökandet.

14.40 sökandet pågår fortfarande efter Ann-Margret, som nu har varit försvunnen i 18 timmar. Sökandet har bedrivits med polisresurser från polisregion Öst och Stockholm och dessutom har frivilligorganisationer med och utan hundar och Försvarsmakten deltagit. Sökandet fortsätter så länge polisens räddningsledare bedömer att hon kan hittas vid liv.

UPPDATERING ONSDAG:

08:40 Ann-Margret är fortfarande försvunnen och Polisen fortsätter att söka med stora resurser.

10:45 Polisen vill uppmana allmänheten som bor i området att söka igenom sina trädgårdar efter Ann-Margret. Då det regnade kraftigt i måndags kväll när hon försvann kan man tänka sig att hon har sökt skydd någonstans. Polisen önskar därför att man söker igenom olåsta utrymmen så som bodar, stall, lekstugor och så vidare.

Polisen fortsätter sökandet i terrängen runt Julita. Helikopter finns på plats.

UPPDATERING TORSDAG:

Ann-Margret är fortfarande försvunnen. Under natten till torsdagen har polisen fortsatt sökandet, men med begränsad personal.

08:40 Sökandet fortsätter med samma stora mängd polispersonal. Hundförare med hund är på plats i terrängen och helikopter är på väg. Polisen uppmanar allmänheten att fortsätta vara uppmärksamma och rapportera iakttagelser till polisen.  

11:00 Polisen vill uppmana personer utanför sökområdet att hålla ögonen öppna efter Ann-Margret. Då inga spår efter henne hittills har hittats i sökområdet utesluter inte polisen att hon kan ha tagit sig längre bort exempelvis genom att lifta eller åka tåg. Ann-Margret har sin fasta bostad i Stockholm och har tidigare bott i Göteborg. Att polisen uppmanar personer att vara uppmärksamma även utanför sökområdet ändrar inte polisens sätt att söka omkring Julita.  

UPPDATERING FREDAG:

Ann-Margret är fortfarande försvunnen. Under natten har polisen fortsatt att söka, men som i föregående natt i begränsad omfattning.
Under morgonen fortsätter sökandet med flera polispatruller, bland annat hundförare med hund.

21.10 Ann-Margret har nu varit försvunnen i fyra dygn men polisen bedömer att hon fortfarande kan finnas vid liv i sökområdet och därför fortsätter sökandet. Det kommer in en del tips från allmänheten vilket polisen är tacksam för. Det är fortfarande viktigt att hålla uppmärksamhet i och omkring Julita för att hitta Ann-Margret. Tipsa polisen på 112 eller 114 14 och begär "regionledningscentral Öst".

UPPDATERING LÖRDAG:

09.00 sökandet har pågått under natten och pågår fortfarande. Polisen är fortfarande angelägen om att få allmänhetens hjälp.

14.45 trots att sökandet har fortsatt hela dagen med polispersonal, försvarsmaktens personal och frivilliga har Ann-Margret ännu inte anträffats. Polisen är fortfarande mycket angelägen om att få allmänhetens hjälp. Tipsa polisen på 114 14 eller i brådskande fall 112.

UPPDATERING SÖNDAG:

11.10 sökandet har återupptagits under morgonen även idag. Polisen vädjar även idag om fler tips från allmänheten och även att fler frivilliga behövs under eftermiddagen för att hjälpa Missing People i sökandet. Intresserade som har möjlighet att hjälpa till kan vända sig till Missingpeople eller helt enkelt åka till samlingsplatsen vid ICA Nära Julitahallen i Äsköping (länsväg 214). Alla krafter behövs!

21.30 polisregion Öst har idag kl. 20.00 fattat beslut om att avbryta det aktiva sökandet efter Ann-Margret i sökområdet i Julita. 

Detta betyder inte att efterforskningarna upphör, det innebär istället ett förändrat arbetssätt, som mer liknar utredningsverksamhet. Det är självklart fortfarande angeläget att ta reda på vad som hänt henne och om möjligt finna henne vid liv. Av det skälet vädjar polisen ännu en gång om allmänhetens hjälp. Den som vet något eller tror sig ha sett henne uppmanas att omedelbart ta kontakt med polisen på 114 14 eller i brådskande fall 112. Det är också naturligtvis angeläget att ställa upp för den eller de frivilligorganisationer om de fortsätter att söka.

Skälet till det förändrade arbetssättet är att polisens räddningsledare efter sex dygns sökande inte längre bedömer att det är sannolikt att Ann-Margret kan finnas vid liv inom sökområdet. Det bedöms mer ändamålsenligt att nu övergå till det förändrade arbetssättet.

Under de sex dygn som insatsen har pågått har polisen lett och genomfört en massiv insats:
• poliser från ingripandeverksamheten inklusive trafikpolisen har genomfört 87 insatser till fots, med bil och motorcykel.
• hundverksamheten har genomfört 40 insatser med sökhundar.
• polisflyget i Stockholm har genomfört 8 insatser med helikopter.
• gränspolisen har genomfört 14 insatser till fots och med bil.
• poliser med särskild utbildning på UAS (obemannad flygfarkost) har genomfört 4 insatser.

Utöver detta har Försvarsmakten genomfört 11 insatser, frivilligorganisationer har genomfört 13 insatser och räddningstjänsten har genomfört en insats. Många externa krafter har bidragit på ett helt fantastiskt sätt och till dem, ingen nämnd och ingen glömd, vill polisen rikta ett varmt tack!

Fortsätt tipsa polisen!

UPPDATERING MÅNDAG:17.30 det fortsatta arbetet med att ta reda på vad som hänt Ann-Margret bedrivs nu inom ramen för lokalpolisområde Katrineholm. Talesperson i ärendet är Peter Göransson 010-56 692 67.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.