24 juni 08:04, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot onsdagen har polisens regionledningscentral hanterat 40 ärenden som rör Jönköpings län. Ingen har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av droger. Inga brott av allvarlig karaktär har kommit till polisens kännedom.


00:20 SOS larmade polis, räddningstjänst och ambulans till länsväg 599 vid Reftele. En personbil hade väjt för en älg och kört in i ett träd. Två män i 20-årsåldern befann sig i bilen. De fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är inte känt för polis.

-

00:32 En polispatrull kontrollerade en bil och dess förare på Jönköpingsvägen i Huskvarna. Föraren, som är i 20-årsåldern, visade tecken på att vara påverkad av droger och han fördes till polisstationen för provtagning. Han misstänks för rattfylleri under påverkan av droger. Även passageraren i bilen, även han är en man i 20-årsåldern, misstänks vara påverkad av droger. Han togs också med för provtagning och misstänks för ringa narkotikabrott.

-

03:28 Polisen larmades om en nystulen bil. Bilen stals på Rödklintsbacken i Jönköping. Klockan 03:34 hittade polisen bilen krockad och tom på folk. Polisen har sökt efter personer men ingen har hittats. Bilen återlämnades till ägaren och en anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel är upprättad.

-

05:06 Polisen larmades till Fabriksgatan i Rydaholm. Någon hade försökt bryta sig in i en företagsbil. När anmälaren såg detta ropade han till gärningspersonen som då sprang från platsen. Kvar lämnade han en cykel och verktyg som troligen använts för att försöka ta sig in i bilen. Polisen har sökt efter gärningspersonen men utan resultat. En anmälan om försök till stöld är upprättad. Cykeln som lämnades kvar på platsen misstänks vara stulen, den togs i beslag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.