25 juni 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustavsson.

00.00 Partille, vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik.
En mopedist har blivit påkörd på Göteborgsvägen varför polis, ambulans samt räddningstjänst larmas till platsen. Föraren av mopeden får följa med ambulansen till sjukhus med flera misstänkta frakturer. Efter kollisionen körde föraren av mopeden in i ytterligare en bil. Föraren av mopeden är i 15 års åldern. En av bilarna läcker olja varför en bärgare beställs till platsen.

02.04 Sotenäs, inbrottsstöld.
Några har brutit sig in på restaurangen Sea Lodge och där kommit över en del alkohol. Vittne har larmat polis och berättar att det rörde sig om två personer som tillsammans har brutit upp ett jalusi för att sedan kunnat ta sig in i restaurangen. Man lämnade sedan platsen tillsammans på en moped. Polis har säkrat saker på platsen som kommer att lämnas in för spårsäkring.

03.29 Göteborg, inbrottsstöld.
Ett kameralarm går från en adress på Fyrklöversgatan varför polis åker till platsen. Man kan se att det rör sig två personer på platsen och polis kan gripa en av dem efter lite letande. Mannen som är i 35 års åldern hade även en yxa samt en kniv på sig som tas i beslag och han får åka med patrullen för vidare förhör.

03.33 Göteborg, stöld av moped.
Ett vitten som befinner sig på Skra Bro ringer till polisen och berättar att han ser hur någon bryter upp en moped på platsen. Polis kommer dit och kan gripa mannen som är i 40 års åldern. Mopeden tas i beslag då man inte får kontakt med en ägare. Den gripne får åka med för vidare utredning.

03.48 Sotenäs, inbrottsstöld.
Personal från sjöräddningen har gripit två killar som försökte på nytt göra inbrott på restaurangen Sea Lodge. Polis till platsen som kan konstatera att det troligen kan vara samma personer som tidigare under natten varit på platsen och gjort inbrott. Man hittar även spritflaskor som kommer från restaurangen inte så långt därifrån samt ytterligare två killar. Patrull försöker kontakta deras föräldrar men ingen svarar. Spritflaskorna tas i beslag och de förstnämnda killarna får åka med för vidare utredning.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.