Uppdaterad 25 juni 21:57

25 juni 20:39, Trafikbrott, Stockholm

Personbilsförarare stannade inte när polisen gjorde stoppförsök vid Johanneshovsmotet.

Polisen har hittat den aktuella bilen i närheten av Älvsjömässan, då fanns ingen förare eller annan person i bilen. Polisen söker efter föraren bland annat med hjälp av helikopter och motorcykelpoliser.

Förföljande påbörjades vid Johanneshovsmotet när personbilsföraren inte stannade när polisen gjorde stoppförsök. Vid Gamla Huddingevägen saktade föraren in men stannade inte utan vände och körde i riktning mot Stockholm. I samband med detta körde föraren in i en av polisens motorcykelpoliser. Ingen person skadades.

Den bilen som hittades vid Älvsjömässan är tagen i beslag och ingår i utredningen angående försök till grovt våld mot tjänsteman. 

Uppdatering klockan 21:54
En man är gripen misstänkt för försök till grovt våld mot tjänsteman. Han är även misstänkt för rattfylleri då polisen misstänker att han kan ha kört bilen under påverkan av alkohol. Han greps i närområdet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.