26 juni 08:10, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Under natten mot fredagen har polisen hanterat 36 ärenden som rör Södermanlands län. Två personer har gripits för försök till stöld av båt, se nedan. En person har omhändertagits för fylleri.

00:52 Polisen larmades till Djursgravsvägen i Oxelösund med anledning av en pågående båtstöld. Två personer hade setts försöka få upp en båt på en båttrailer vid en småbåtshamn. När polisen kom till platsen försökte personerna fly i båten de försökte stjäla. Polisen tillkallade kustbevakningen som snabbt fick fatt på båten med personerna i. En av personerna gjorde ytterligare ett försök att undkomma genom att hoppa i vattnet och försöka simma därifrån. Detta lyckades inte. De greps och fördes till polisstationen misstänka för stöld. De båda gripna är män i 20-årsåldern. Båten fördes tillbaka till hamnen och ägaren kontaktades.

02:01 Polisen fick flera samtal om höga smällar från Lagrådsgatan i Eskilstuna. Polisen hittade tomhylsor på platsen. Polisen har inte hittat någon skadad person eller sett någon skada på egendom. En anmälan om grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan är upprättad. Det finns i nuläget ingen misstänkt.


 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.